Noviny

Video: Nová kalírna v MEDINU

Rubriky: Noviny
/ Kryštof Benoni

Podívejte se na novou kalírnu

Video: Nová kalírna v MEDINU

Druhý největší zaměstnavatel v Novém Městě na Moravě zabývající se vývojem, výrobou a distribucí lékařských nástrojů a implantátů zrekonstruoval kalírnu za 33 milionů korun.

Obnova kalírny znamenala výměnu tří zařízení. Vše dodala společnost Ecosond specializující se na dodávky v oblasti tepelného zpracování ocelí a kovů. „Dominantou kalírny je vakuová kalící pec s kalením do oleje francouzské výroby. Ta je svým vstupním otvorem unikátní pro Českou republiku i střední Evropu. Skýtá to možnost zpracovávat vsázky s velkým objemem,“ prozradil zástupce společnosti Ecosond Václav Hošek.

V posledních pěti letech investovala novoměstská firma do obnovy výrobních prostor dvě stě milionů korun. „Největší radost mám z nové kalírny, protože to byla zároveň největší starost. Jsem rád, že od 1. července, kdy se provoz spustil, fungují zařízení tak, jak mají.“ poznamenal Michal Steinvald, výrobní ředitel MEDIN. Rekonstrukce kalírny byla kompletně investována z vlastních zdrojů firmy. „Motivací pro nás byl nejen ekonomický zisk, který z kalírny plyne, ale i snaha udržet si spolupráci s okolními strojírenskými firmami. Stáli jsme ale ještě před otázkou, jestli se pustíme do výměny jednoho zařízení nebo pojmeme rekonstrukci komplexněji. Nakonec jsme ve spolupráci se společností Ecosond vytvořili koncept, který znamenal kompletní rekonstrukci technologie tepelného zpracování. “ dodal.

„MEDIN je jedna z nejvýznamnějších firem, které v Novém Městě jsou. Má pro region velký význam především z hlediska zaměstnanosti, pracuje v něm přes čtyři sta lidí. Jde o specialisty ve svém oboru.“ pochválil firmu starosta Michal Šmarda.

NOVOMĚSTSKÁ KULTURNÍ ZAŘÍZENÍ
Tyršova 1001
592 31 Nové Město na Moravě
  • IČ: 00372854
  • DIČ: CZ00372854
  • Datová schránka: zdcsqvm
  • Registrační značka:: OÚ 3714-1491